Конкурс за избор директора Института Игало отворен до 18. новембра

Борд директора Института „Др Симо Милошевић“ донио је одлуку и расписао конкурс за мјесто извршног директора, који је отворен до 18. новембра. За сада нема пријављених кандидата.

Интенција борда, како наводи предсједник Батрић Контић, је да доведе професионални менаџмент, који ће имати капацитета и знања да Институт изведе из веома тешке ситуације.

Батрић Контић, предсједник борда директора Института Игало

– Услови конкурса су такви да би требало да се јаве људи који имају јаке референце, да би могли да испoштују те услове конкурса. Надамо се да ће се јавити што већи број заинтересованих, како би смо изабрали најбољег кандидата, што би значило нама, радницима Института, као и Херцег Новом – наводи он.

Нова Влада ће, како и налаже политичка пракса у Црној Гори, поставити нове људе у борду директора, за шта је Контић спреман, а све у циљу рјешавања проблема и позитивног пословања Института.

– На жалост, политика нам креира све, што није добро за много фирми у државном власништву. Сви у борду директора смо овога пута били за то да, ако мислимо да спасимо институт, мора да се доведе неко ко збиља има јаке референце, неко ко је показао резултате, иза кога не стоје никакве мрље у професионалној каријери – истиче Контић.

Формирање комисије зависи од броја пријављених кандидата, наводи Контић, а чиниће је чланови борда директора, који ће са сваким кандидатом обавити и интервју.

Актуелни вд директор, др Саво Марић обавља ту функцију од децембра 2021. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here