Делегација њемачких привредника у јуну у Црној Гори – BWA отвара канцеларију у Херцег Новом

Влада Црне Горе жели да привуче кредибилне инвеститоре из партнерских земаља, а отварање представништва Савезног удружења за економски развој и вањску трговину (BWA) из Њемачке, помоћи ће у изградњи мостова са њемачком привредом, саопштено је након састанка предсједника Владе Милојка Спајића јуче у Берлину са челницима BWA, а у разговору је посебно наглашено да постоји велико интересовање компанија за улагања у Црну Гору.

Како је саопштено из Владе Црне Горе, у јуну ће бити отворена канцеларија у Херцег Новом, а тада ће Црну Гору посјетити велика делегација њемачких привредника. BWA окупља око 10 хиљада предузећа и заступљен је у преко 100 земаља.

-Идеја је да повећавамо директне стране инвестиције и да омогућимо веће пројекте. У суштини желимо да привучемо компаније које желе да улажу у Црну Гору и помогнемо им. Сматрамо да је најбоље да кроз конкретне, успјешне пројекте, прикажемо сав потенцијал Црне Горе. Видимо тренутно огромно интересовање компанија да постану дио црногорског тржишта, а један од разлога је врло приступачна цијена електричне енергије, што је врло значајно, истакао је Павле Миковић, извршни директор представништва BWA у Црној Гори.

Премијер Спајић је нагласио да је уклањање бизнис баријера један од циљева Владе, а у том контексту је смањење фиксних трошкова на рад врло важно.

-Желимо да створимо најбоље услове за развој привреде, а намјера је да будемо регионални центар компанијама, које желе да улажу у Западни Балкан. Један од главних приоритета ове Владе је повезивање економије Црне Горе са Европском унијом, а градња моста са Њемачком од великог је значаја, поручио је предсједник Владе.

BWA има 20-огодишње искуство пословања, а окупља компаније из разних сфера.

Извор: Кабинет Владе ЦГ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here