Представа „Мисли зелено“ одиграна на Хапс-ићу

Представа “Мисли зелено” која открива проблеме угрожених врста и указује на могући “ланац љубави”, одиграна је синоћ у Дворани „Парк“ у оквиру дјечијег програма Херцегновских априлских позоришних свечаности.

Са жељом да едукује и дјецу и родитеље, ова копродукција НВУ “Арлекин”, Центра за културу Пријестонице Цетиње и Краљевског позоришта „Зетски дом“ предочава проблеме које проузрокује човјеково несавјесно поступање према околини и то кроз велики дјечији спектакл у форми наративног мјузикла. Глумица Јована Брновић истакала је да је јој је сусрет са новском публиком био диван, непосредан и спонтан.

-Нама је први пут да играмо у Херцег Новом и због тога ми је посебна част. Драго ми је што је у публици било родитеља. Захваљујем Јовану Бошковићу на дивном тексту и Душанки Балади на режији који су размишљали о томе да поуке које се чују у представи могу бити и за дјецу и одрасле, казала је Брновић.

Глумица Мирјана Спаић казала да је изазовно играти за дјецу, јер су они најтежа публика јер их не можете преварити.

-Дјеца су била интерактивна, дозирано са мјером да ми имамо простора да пласирамо све битне ствари које шаље представа, а опет да и они имају простор за себе и знају да су битни. Мислим да је представа за све узрасте, казала је Спаић.

Наредна представа у оквиру Хапс-ића је сутра 25. априла „Било једном једно јаје“. ХАПС, са концептом “Позориште и музика”, траје до 30. априла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here