На јавним површинама посађено 4000 садница и дрворед јоргована

 

Зелена површина на кружном току у Мељинама добила је нови изглед и цвјетни натпис. Сезонско цвијеће посађено је и на бројним другим скверовима и јавним површинама у граду, а улицу Орјенски батаљон краси дрворед индијског јоргована, саопштено је из локалне управе.

Према идејним рјешењима Секретаријата за комуналну дјелатност, запослени у Сектору уређења и одржавања зелених јавних површина Комунално стамбеног предузећа, осим на кружном току, завршили су и садњу сезонског цвијећа на више скверова – на Дубрави, затим код куће Будеча, у Парку Бока, а нове саднице биће посађене на Петљи као и скверовима код пијаце.

До сада је набављено 4 000 садница, док ће након празника бити допремљена нова количина садног материјала за додатно уређење Парка Бока и других јавних површина.

У улици Орјенски батаљон посађено је 12 стабала индијског јоргована од којих је седам обезбиједио Секретаријат за комуналне дјелатности, а остале Агенција за изградњу града и фирма Модуларх.

У сусрет Васкрсу, на јавним површинама је постављена и посебна декорација која асоцира на празник.

У склопу редовних активности запослени у Комунално стамбеном предузећу косе јавне површине, а на Топлој, изнад Дома здравља, замијенили су дотрајале клупе.

Фото: Општина Херцег Нови и Комунално стамбено ХН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here