Уплаћена једна зарада радницима Института

Радници Института „Др Симо Милошевић“ примили су данас једну од три заостале плате. Како незванично сазнајемо мајска зарада исплаћена је из сопствених средстава Института.

Подсјећамо, одбор директора Електропривреде Црне Горе одобрио је позајмицу у износу од 600 000 еура коју ће посредством Фонда здравственог осигурања уплатитити Институту Игало. Извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин казао је да су примјерци уговора послати директору Фонда здравства Вуку Кадићу и министру финансија Александру Дамјановићу те да ће одмах након потписивања уговора новац бити уплаћен. Од позајмице ЕПЦГ радницима би требало да буду исплаћене двије зараде.

Уколико се ова трансакција обави биће исплаћене све заостале зараде али по старом Колективном уговору у којем су коефицијенти знатно нижи од оних које имају њихове колеге у јавном здравственом сиистему.

И поред ових најава Синдикална организација Института не одустаје од блокаде граничних прелаза са Хрватском захтијевајући потписивање Колективног уговора, трајно рјешавање питања дуга према „Југобанци“ у стечају, откуп акција Института од стране државе и превасходно очување јединог рехабилитационог центра у Црној Гори.

Нова блокада заказана је за данас од 18 до 20 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here