У дeлегацији медијских радника у посјети Кини и представник РТХН

У оквиру механизма сарадње са земаљама централне и источне Европе, Кина је домаћин међународној делегацији представника медија, који ће у тој земљи боравити до 28. маја.

У студијској посјети борави 18 медијских радника из Србије, Румуније, Пољске, Сјеверне Македоније, Мађарске, Грчке, Хрватске, Чешке, Бугарске, Босне и Херцеговине, Aлбаније Црне Горе. Као вођу делегације, организатори су изабрали извршног директора РТХН, Глига Томановића, а из Црне Горе са њим је још и новинарка Рајка Раичевић.

Tомановић је информисао да је Циљ ове посјете, коју је организовао Секретаријат механизма сарадње, јпредстављањe праве, објективне и тродимензионалне слике Кине. Студијско путовање укључује организован обилазак више градова и провинција у Кини, односно Пекинг, Шангај, Гуангдонг, Жејианг и др., при чему организатор сноси све трошкове боравка у Кини.

Глиго Томановић, извршни директор ЈРДС Радио телевизија Херцег Нови

– Присуствовали смо презентацији у луци Нангша, у граду Гуангжоу у провинцији Гунагдонг. Заиста смо импресионирани свим оним што смо имали прилике да видимо – казао је он.

Ова посјета делегације представља својеврсни бренд пројекат Секретаријата China-CEEC на пољу културне међукомуникације.

Делегати ће имати прилику да посјете: Министарство иностраних послова НРК, Visual Studio China Group, Huawei, BYD, National Archives of Publications and Culture, Нингбо павиљон Међународног центра за конференције и изложбе, Округли сто медијских представника CEEC и Кине, Жејианг институт за тенологију у модној индустрији, Shanghai Unite Media Group итд.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here