Прва панел дискусија Независног синдиката полиције у петак у Херцег Новом

Безбједности оквир Црне Горе као туристичке дестинације назив је међународне панел дискусије коју Независни синдикат полиције организује у петак, 24. маја у хотелу Парк у Бијелој.

Како је за РТХН најавио предсједник Независног синдиката Полиције, Игор Рмандић, панелисти на дискусији биће предјседник Интернационалне полицијске организације у Црној Гори, Иван Пекић, предсјденик Удружења судских вјештака Црне Горе, Марко Лакић, затим државни секретар МУП-а и представник Упаве полиције.

Игор Рмандић, предсједник Независног синдиката Полиције

– Увјерени смо да ће панелисти које смо одабрали и који ће доћи, на квалитетан и креативна начин пренијети знање, предлоге, сугиестије и да ће нашим гостима из иностранства бити инспиративни за интерактивни разогов, који ћемо водити у другом дијелу панел дискусије, гдје ћемо сви заједно доћи до неких смјерница, како би требалод а заједно дјеујемо и радимо у интерсу колективне бејзјједности – наводи он.

Међу гостина на панелу биће представници полицијских синдиката из Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије и Сјеверне Македоније.

– Тема је безбједност и туризам, а циљ нам је био да повежемо ове двије области. Имаћемо у гостима и представнике Министарства туризма, како бисмо Црну Гору представили на најбољи могући начин, односно онакву каква заиста јесте, а то је безбједна држава, широм отворена за све људе добре воље, који желе да дођу и да нас посјете – истиче Рмнадић.

Задатак полиције је да покаже да је Црна Гора безбједна туристичка дестинација, али полиција се у Црној Гори суочава са проблемом недостатка људства, указује Рмандић.

– Имамо јако мали број службеника, али то су све службеници са огромним полицијским искуством. То су људи који не жале себе и свакодневно изгарају на послу, да пруће и више од свог максимума, како би грађани ове државе, као и људи који нас посјећују, били безбједни – казао је он.

Намјера Незавинског синдиката полиције је да овакви програми постану традиција, како би сваке године било што више панелиста, како би се круг пријатеља и сарадника ширио, закључио је Рмандић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here