У Будви прикупљено око 500 потписа за спас Института Игало

Петицију у Будви, у акцији под називом “Сви заједно као један, Институт је свима вриједан”, коју организују Унија слободних синдиката Црне Горе и Синдикална организација ове здравствене установе, потписало је јуче око 500 грађана.

Како су за РТХН казали из Уније слободних синдиката, забиљежен је велики одзив грађана и њихова искрена жеља да допринесу очувању Института, што показује и податак да је за свега два сата прикупљено готово 500 потписа.

– Посебно је важно напоменути да је код иностраних туриста, посебно код гостију из региона, владало велико интересовање о статусу Института, те упућена снажна подршка нашим организацијама у борби за очување овог драгуља црногорског здравственог туризма, а самим тим и драгоцјеног кадра, који пријети да ће заувијек напусти црногорски здравствени систем, уколико се под хитно не нађе рјешење за спас и одрживост Института – казали су из Уније.

Прикупљање потписа подрске по црногорским градовима само је дио кампање и жеље да се иницијатива приближи грађанима Црне Горе и пружи им прилику да, осим потписа подршке, изнесу и своје ставове и емоције везане за Институт и потребу његовог очувања.

Потписивању петиције, испред организатора присустовоали су: генерални секретар УССЦГ Срђа Кековић, замјеница генералног секретара УССЦГ Ивана Михајловић, предсједница Синдиклане организације Института “Др Симо Милошевић” Марија Обрадовиц, чалница Извршног одбора Синдикалне организације Института Станислава Муришић, одборник Никола Радман и в.д. директора Агенције за развој и заштиту Орјена Бојана Вуковић.

Теренске посјете биће настављене сутра у Бару, гдје ће у периоду од 19 до 21 сати бити организовано прикупљање потписа, као и у Херцег Новом, на Тргу Николе Ђурковића, а почетак је у 9 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here