Порески инспектори изрекли новчане казне у износу од преко милион еура

Foto: Uprava prihoda i carina

Порески инспектори су обавили 2.862 провјере регуларности пословања и утврдили неправилности код 250 обвезника, у периоду од 1. маја до 6. августа ове године, саопштили су из Управе прихода и царина.

Како наводе, по том основу издато је 326 прекршајних налога, са укупно изреченим новчаним казнама у износу од 1.038.300 еура.

-Задужење по основу новчаних казни износи 791.931 еуро, од чега је наплаћено 516.831 еуро или 65,26%. Наплата новчаних казни односи се на пореске обвезнике који су прихватили прекршајну одговорност и платили изречене казне у року од 8 дана (умањене за трећину по Закону о прекршајима), наведено је у саопштењу.

Код девет пореских обвезника предузете су мјере привремене забране обављања дјелатности, сходно овлашћењима из Закона о пореској администрацији.

-У приморским и сјеверним општинама интензивиране су контроле у дијелу опште пореске регистрације, подношење пореских пријава, евидентирања промета, уплате пазара и пријаве радника. Обављене су и циљане контроле пореских обвезника, код којих су током прошле године утврђени прекршаји или за које је УПЦ била у сазнању да не евидентирају промет и не издају рачуне корисницима услуга, саопштили су из Управе и подсјетили грађане да све неправилности могу пријавити позивом на број телефона 19707.

Питања везана за примјену пореских прописа можете послати на маил адресу upravaprihoda@tax.gov.me ради добијања детаљних одговора са прегледом пореских прописа у овој области.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here