SAOPŠTENJE UPRAVE FK OBILIĆ HERCEG NOVI

ФОТО: ФК Обилић Херцег Нови

Povodom konkursa za izbor trenera za UEFA PRO licencu Fudbalskog saveza Crne Gore, saopštenje su uputili iz FK Obilić.

– Mi kao Klub, stajemo uz svog kandidata koji je odbijen od strane FSCG na konkursu za Pro-licencu.

Smatramo da je naš trener i šef stručnog štaba svojim prethodnim radom i više nego zadovoljio potrebne kriterijume, ako stvari posmatramo sa fudbalske strane. Igrao je u timu koji je bio prvak Jugoslavije, ima upisane utakmice u Kupu šampiona, Kupu UEFA, međunarodno igračko i trenersko iskustvo, dijelom i kao trener prvoligaške ekipe.

Ako bi gledali stručne reference, bilo bi nam drago kada bi i ovi koji su izabrani od strane vrha Saveza da budu strukovna budućnost montenegrinskog fudbala, mogli pohvaliti sličnim ili boljim postignućima. Kako smo dobro upućeni u slučaj, znamo da ne mogu, barem ne neki od njih.

FK Obilić ostaje posvećen svojim kadrovima, igračkim i trenerskim, od Škole fudbala pa do prvog tima, od ekonoma do šefa struke, i tome shodno naći će način za njihov napredak, makar kod naših simpatizera u Sidneju, Torontu ili Čikagu. Takođe kao Klub i ozbiljna organizacija, nećemo ni sjedati skrštenih ruku i posmatrati još jedan primjer zarobljenih, privatizovanih institucija u „Montenegru“.

Kao Klub koji gaji svaki vid ravnopravnosti, od rodne, nacionalne, rasne i vjerske ipak ostajemo za poštovanje stručne različitosti svakog pojedinca, kao garanta opšteg boljitka i napretka.

Neka nas vode NAJBOLJI, a ne najposlušniji, čiji su primarni „kvaliteti“ poslušnost i poltronski odnos prema sistemu.

U to ime zahtjevamo javnu debatu uz reviziju i analizu svakog odobrenog i svakog odbijenog kandidata.

Ako Savez pobjegne od ove debate, treba je otvoriti na drugi način i svima učiniti dostupnim uvid u ovu nepravdu i krajnje neprofesionalan odnos prema struci.

Ovo neka bude uvod u dalju demontažu privatizovanog Saveza i traženje odgovornosti za trenutno stanje u našem fudbalu, kako muškom, tako i ženskom – navedeno je u saopštenju koje ispred uprave kluba potpisuje predsjednik i osnivač, Miro Lučić.