ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ГРАДСКА ЛУКА ЛОШЕ ПОСЛОВАЛА ОВЕ ГОДИНЕ

Епидемиолошка ситуација и посљедице ковид пандемије ове године условили су лоше пословање градске луке у којој нису задовољни постигнутим разултатима.

Директор Божо Укропина прича за РТХН да наутичари и богата клијентела пловила резервишу по пола године унапријед. На лош биланс утицао је и драстично мањи број чартер бродова који посјећују Шквер током љетње сезоне.

– Септембар и октобар су били квалитетнији, што је веома интересантно. Имали смо мањак великих туристичких бродова из окружења, који уопште нису возили. Будва, рецимо, није долазила. Весна и Липовац само са по једном бродом, Марија Д уопште није радила. Није у хотелима била клијентеле као прије пандемије – наводи он.

Укропина истиче да цијела туристичка привреда трпи због посљедица на глобалном нивоу.

– Нисмо задовољни сезоном. Урађен је један мали помак, нама недовољан да би могли да опстанемо самостално до следеће сезоне, надајући се да ћемо ускоро ријешити питање концесије – казао је Укропина.

Први корак у бољем газдовању направљен је на претходном засиједању локалног парламента, када су одборници усвојили предлог одлуке о измјени имена, па лука сада носи назив Лука Херцег нови – Градска лука Шквер.

3 COMMENTS

  1. Teško da će više biti novca sa Novskog Mula i u buduće. Porto Lazzure i Porto Novi su previše blizu Novskom Mulu, a bogatim nautičarima više odgovara sređena marina, tiha i bez buke u odnosu na jeftino gradsko pristanište gdje se ponekad može odspavati od 02:00 pa do 04:00 u jahti. Teško je napraviti pare sa Novskim Mulom pod trenutnim uslovima i sa trenutnim okruženjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here