У недељу отварање реконструисаног игралишта Дома Младост у Бијелој

Колектив и штићеници Дјечијег дома „Младост“ биће домаћини донаторима из Подгорице на отварању  реновираног терена на којем ће штићеници те установе сада моћи да се на квалитетнији и безбједнији начин баве спортом и рекреацијом. Средства за ову инвестицију  прикупљена  су током популарне манифестације  „Трофеј Подгорице“ и  донирана су  НВУ Национални Осмијех Црне Горе, које је уз подршку Министарства рада и социјалног старања, Министарства просвјете, науке и иновација и учешће извођача радова „Едел спорт“, успјешно реновирало игралиште.

Тим поводом Национални осмјех Црне Горе  сутра у Бијелој од 17.30 организује двочасовни програм „Читав свијет је наш полигон“.

Програм ће бити обогаћен  разноврсним спортским и културним програмом. Дјецу из Дома ‘’Младост’’ ће посјетити кошаркашки репрезентативци и реперзентативке Црне Горе млађих категорија, који ће за њих уприличити показни тренинг.

У наставку програма ће бити одржана промоција прве књиге Вука Средановића, бившег штићеника Дома, његове збирка поезије под називом “Амфибија”. О књизи ће  говорити Бојана Ненезић, испред Завода за школство, умјетници који ће рецитовати стихове, рецензенткиња књиге, као и сам аутор.

Најављен је и долазак представника два министарства и Секретаријата за спорт Главног града, који су помогли реализацију пројекта.

Министарство ће обезбиједити бесплатан превоз на релацији Подгорица-Бијела-Подгорица за све који су биду заинтересовани да буду дио овог догађаја.

Ово је прилика и Новљане да присуствују овој свечаности и захвале се донаторима  који брину о дјечијем дому  Младост и штићеницима те установе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here