Боћари Мељина бољи од Вала

На зоговима у Мељинама синоћ је одигран дерби трећег кола Супе лиге у боћању. Званични шампион Мељине у градском дербију био је убједљив против досадашњег лидера екипе Вал 20:6.

Неизвјесност у дербију је трајала до резултата 6:6, а тада је домаћи састав другим брзинским и са оба прецизна одвео меч у добљену позицију и тренуто прво мјесто на табели. Важну побједу екипи Мељина су донијели: Марко Луковић (капитен), Богдан Ђуровић, Трипо Луковић, Симо Ивановић, Перо Ћубела, Матијаш Грнчић и Радован Бојановић.

За екипу Вала у дербију играли су: Зоран Вучетић (капитен), Ђуро Милановић, Дарко Шеровић, Богдан Сератлић, Перица Матковић, Јавор Кмезовић и Јосип Главинић.

У наредном четвртом колу Супер лиге Мељине дочекују Врмац, а Вал другу тиватску екипу Бахус.

Дерби у Мељинама била је добра увертира и најава за турнир Регионалне боћарске лиге која ће се 25. и 26. маја одржати на зоговима на Топлој и у Мељинама, а Новљани овог пута наступају са екипом Вал/Мељине као једна екипа, а још учествују Маине (Будва), Метковићи и Илирска Бистрица (Словенија). Биће то још једна прилика за боћарско уживање и афирмацију херцегновског и црногорског боћања које и најновијим резултима потврђује висок рејтинг на регионалном и свјетском нивоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here