Дукић и Марковић међу свјетском елитом у Марсеју

Foto: Arhiva

Миливој Дукић први спортиста из Црне Горе који је изборио визу за Олимпијске игре у Паризу припрема се за четврти наступ на планетарном скупу. У граду који ће бити домаћин такмичења у једрењу на Олимпијади, сутра почиње „Magic regattas“ који је окупио најбоље једриличаре планете, у борби за медаље на овом престижном такмичењу. На регати учествује 50 једриличара, који ће се током десет регата и пет дана борити за што бољи пласман.

Углед Црне Горе браниће Миливој Дукић из Херцег Новог и Илија Марковић из Тивта. Дукић ће имати прилику да се упозна са условима који га очекују током самих Игара гдје ће бити у конкуренцији  42 једриличара. Дукића и Марковића очекује врхунска конкуренција, а регата је са правом добила епитет магичне, јер ће љубители изузетно атрактивног и захтјевног спорта, имати прилику да виде саму елиту свјетског једрења.

Учешће су потврдили асови: Мет Верн и Итан Мекалај (Аустралија), Павлос Контиде (Кипар), Жан Лука Зелко (Словенија), Филип Бул и Јулијан Хофман (Немачка), Фин Линч (Ирска), Жан Баптист Берназ (Француска), Филип Јуришић (Хрватска), Карл Тапер и Валтери Усало (Финска), Хоакин Бланко и Алфоно Перез (Шпанија), Дуко Бос (Холандија), Џонатан Ваднаи (Мађарска), Димитри Перони и Лук Кевриер (Италија).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here