Наградни конкурс литерарних и ликовних радова за ученике основних школа на тему „Породица“

Министарство просвјете, науке и иновација расписало је конкурс за ученике/це од I до IX разреда основних школа на територији Црне Горе, на тему „Породица“.

Лирерарни радови треба да буду откуцани у Word-у и да у опису садрже: име и презиме дјетета, узраст, име школе и име ментора, те да максимално садрже 5000 карактера без размака. Ликовни радови могу бити у цртачкој, графичкој или сликарској техниции и да у опису садрже: име и презиме дјетета, узраст, име школе и име ментора, на формату А4. Како су саооштили из ресорног министарства, прихватаће само оригиналне радове са потписом и контактом.

Стручна комисија за оцјењивање пристиглих радова биће у саставу: по представник Министарства рада и социјалног старања, Министаства просвјете, науке и иновација и Министарства спорта и младих.

Циљ конкурса је, како даље кажу, истицање значаја породице и њен утицај на правилан и складан развој сваког дјетета, као и друштва у цјелини.

Награде за по три најбоље оцијењена рада од стране стручне комисије, биће додијељене за обје категорије, на свечаности почетком јуна, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.

Ликовне и литерарне радове је потребно доставити на адресу Министарства просвјете, науке и иновација. Конкурс је отворен 3. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here