Пјешачка тура Kотобиљ – Тајно брдо поводом 335 година од Kотобиљске битке  

Сутра, 15. септембра навршава се 335 година од Kотобиљске битке, догађаја који је двије недеље касније омогућио ослобођење Херцег Новог од турске власти. Тим поводом, а као начин обиљежавања предстојећих Дана европске баштине, Агенција за развој и заштиту Орјена организује вођену пјешачку туру кроз херцегновско залеђе, управо кроз подручје тадашње битке, које, осим занимљиве историјске приче, нуди и непосредни контакт са и даље очуваном природом, те одличне видике на Боку Которску и улаз у залив, саопштено  је из  Општине Херцег Нови.

Тема овогодишњих Дана европске баштине је „Одржива баштина“,  указивање на потребу и начине заштите културне баштине Европе у контексту климатских промјена и нарушавања животне средине.

Тура је бесплатна, погодна за широк круг учесника, уз минималну кондицију, одговарајућу дубоку обућу, те мали руксак са водом и резервном одјећом. Учешће је на сопствену одговорност, за дјецу на одговорност родитеља-стараоца. У случају кише, тура се отказује.

 Тел/вибер за додатне информације: 069 360 803

У четвртак, 15. септембар старт је на Матковића мосту, међудестинације су  извор Зеленац, Kотобиљска шума и Kотобиљски извор. Главна дестинација: Тајно брдо на 490 метара надморске висине. Предвиђено је да ће обилазак трајати око два часа, са повратком до мјеста поласка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here