Инспектори током сезоне у Херцег Новом изрекли казне у вриједности 320 хиљада еура

Службеници Управе за инспекцијске послове су од 4. јула до 2. септембра у Херцег Новом, издали 875 прекршајних налога и изрекли казне у вриједности од 320 хиљада еура. У односу на остале градове на приморју херцегновски привредници су током сезоне досљедније поштовали прописе, истакао је координатор Управе за наш град, Сретен Тошић.

– Службеници Управе за инспекцијски надзор су у Херцег Новом обавили 1322 редовна надзора, 206 контролних и 130 по иницијативи. Укупно су обављена 1643 надзора, утврђено је 849 неправилности, указано на 206 неправилности, издата су 194 рјешења о уклањању неправилности, као и 37 рјешења о забрани рада, док је уручено и 875 прекршајних налога. Износ казни је 320 хиљада еура, а покренута су и два прекршајна поступка, казао је Тошић.

Фото: координатор УИП за Херцег Нови Сретен Тошић

Истакао је да је стање у Херцег Новом доста добро, те да је у августу регистровано мање неправилности у односу на јул.

– Најчешће неправилности које је евидентирала Радна инспекција у Херцег Новом су непријављивање и неосигуравање радника, када је у питању Тржишна инспекција ту су жалбе на поврат новца, право на рекламацију, декларације производа и рад трговина недељом. Када је ријеч о Туристичкој инспекцији, најдоминантнији проблеми су били рад без одобрења, највећи проблем је био рад спасилаца током ове сезоне и недостатак особља које обавља ову врсту дјелатности као и ослобођеност плажног простора. Када је у питању Здравствено санитарна инспекција највише жалби се односи на неиспуњавање санитарних услова у туристичким објектима, санитарних књижица и анализе воде, појашњава Тошић.

По висини изречених новчаних казни, у односу на остале градове на приморју херцегновски привредници су током сезоне досљедније поштовали прописе.

– По том параметру, Улцињ је најјачи гдје је висина новчаног износа за издате прекршаје 603 000, Будва 518 000, Бар 337 000, Тиват 286 000 и Котор 225 000 еура, што је укупно 2 293 000 еура издатих прекршајних налога.

Инспектори су појачане контроле обављали од 4. јула до 2. септембра, а Тошић истиче добру сарадњу са локалном самоуправом, општинском инспекцијом, комуналном полицијом и са херцегновским Центром безбиједности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here