Одржана радионица „Идејом до бизниса“

Радионица „Идејом до бизниса“ у организацији Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције, одржана је данас у хотелу „Палмон Беј“.

Како је објаснио секретар Ненад Витомировић ово је други круг обуке, а тиче се запошљавања и покретања бизниса. Прошла радионица била је посвећна креирању идеја, а  на овој полазници ће научити како да направе бизнис план, казао је Витомировић.

-Три ствари на које ћемо им скренути пажњу су  креизрању бизнис плана, вођење маркетинга и комуникацији са партнерима, казао је Витомировић.

Предузетништво, како објашњава предавач професор Никша Гргуревић, осим што носи одређену дозу ризика захтијева и одређена одрицања.

– У првој радионици говорили смо о анализи локације и начину на који се стартује. Данас говоримо о бизнис плану. Бизнис план да би задовољили форму за аплицирање за неки кредит ништа не значи. Морамо имати бизнис план који ће нам показати бројеве и колико наша идеја има у стварности утемељење и може да успије, поручио је полазницима Гргуревић.

Радионица је дио двогодишњег пројекта „Развијање међусекторске сарадње за запошљивост младих на Западном Балкану“. У оквиру пројекта у Херцег Новом  на јесен биће организован тродневни форум младих за предузетништво и запошљавање  Укупан вриједност пројекта је 386 хиљада еура, од чега је учешће ЕУ 300 хиљада. За нашу општину опредјељено је 62 хиљаде еура, од чега је ЕУ издвојила 48 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here