Службеници Одјељења безбједности спремни за сезону, у току низ превентивних акција

Број људи у општини Херцег Нови се током љетње туристичке сезоне вишеструко увећава, што најчешће доводи до саобраћајних гужви, неријетко и до повећања стопе крминалитета.

У наступајућем љету службеници полиције Одјељења безбједности Херцег Нови посебну пажњу посветиће безбједности у граду, како би туристичка сезона протекла у најбољем реду, прича за РТХН в.д. начелника Одјељења безбједности у Херцег Новом Слободан Ђокић.

– У циљу безбједног одвијања сезоне већ смо започели са реализацијом појединих активности, а и током трајања сезоне предузимаћемо низ превентивних активности, како би се на што већи ниво подигло укупно стање безбједности. Ту смо да пружимо сигурност и суграђанима и туристима који доказе у наш град. Такође, знамо да током љетње сезоне долазе и они који имају криминогене намјере, тако да ми таква лица пратимо од самог уласка у Црну Гору. Преко граничне полиције добијамо податке гдје су смјештени и предузимамо све мјере како би пропратили та лица и извршили одређене мјере, казао је Ђокић.

Већ је осјетно повећана фреквенција саобраћаја у нашем граду, каже Ђокић, због чега ће повећати број службеника полиције на магистралном путу.

– Већ је почела гужва у саобраћају, само из правца Дубровника тренутно улази око пет хиљада возила и на излазу исто толико. И ту ћемо преузети мјере и радње у нашој надлежности, појачаћемо патроле, како би безбједност саобраћаја била на што већем нивоу, рекао је он.

Ђокић је подсјетио на акцију „Поштуј живот врати оружје“ која је већ дала одређене резултате.

-Грађани могу да врате оружје без обзира да ли је у легалном и илегалном посједу без икакве бојазни. Ко не може да дође до станице полиције, службеници ће доћи до њих и добиће потврду да су оружје предали.  За оне који то не ураде, а имају оружје у илегалном посједу, предузећемо одређене мјере и радње са Тужилаштвом. Претресаћемо станове и уколико затекнемо нелегално оружје, против лица ће бити поднесена кривична пријава, истакао је Ђокић.

У циљу појачане безбиједности у саобраћају спроводе и акцију „Мотоцикл“ у којој, како објашњава Ђокић, дјелују и превентивно и репресивно.

-Информишемо их да поштују знакове о ограничењу брзине, носе кацигу. Мотоциклисти морају бити одговорни и ради себе и других и поштују правила у саобраћају.  

Службеници полиције Одјељења безбједности Херцег Нови, заједно са комуналном инспекцијом контролишу и точење алкохола малољетницима. Ђокић апелује на грађане да поштују закон, како би туристичка сезона протекла у најбољем могућем реду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here