Абазовић: Два рјешења за Институт Игало

Foto: facebook.com/abazovicdritan

Како би Институт Игало изашао из вишемилионског дуга постоје два ријешења. Једно је да држава купи око 44 % акција које су у власништву мањинских акционара, друго је приватизација, уз услов да купац буде дужан да заштити здравствени туризам, подигне ниво услуга на четири звјездице и задржи раднике.

Како је за РТЦГ казао премијер у техничком мандату, Дритан Абазовић, за обје опције потребо је вријеме.

Он објашњава да улагање државе у Институт Игало, која није стопроцентни власник, значи кредитирање приватника који имају преко 40 % власништва који чекају државну помоћ  или да Институт крахира јер им одговара да се прода.

– То није наше у стопроцентном власништву и да све што уложимо биће наше и користићемо бенефите у наредном периоду. Ту има доста политике али не смета ми ту смо да помогнемо. Неколико пута смо им излазили у сусрет и опет ћемо – истиче он.

За излазак из проблема, како наводи Абазовић, постоје два рјешења.

– Рјешења за Институт игалу су или да држава купи ових 44% акција и буде стопроцентни власник, то је варијанта један. Варијанта два је да продамо наше власништво и покушамо да уведемо неку озбиљну, кредибилну фирму, која би имала дужност да заштитити здравствени туризам, подигне услуге најмање на четири звјездице уз ту социјалну компоненту, да задржи раднике – наводи он.

Абазовић је признао да је 43. Влада трошила много времена на непотребне ствари а 44. пожелио да нема проблеме са којима су се они сусретали.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here