Чланови НВО „Бивши радници Вектра Боке“ залажу се за увођење стечаја у компанију

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђе Рајак  тврди да ће, отварањем стечаја у компанији Вектра Бока, радници у потпуности наплатити своја потраживања. Уколико дође до продаје хотела „Игало“, како наводи, радници неће добити ни пола рате преостале из актуелног плана реорганизације.

На данашњој конференцији за новинаре Рајак је казао да све што је до сада судски извршитељ продао од имовине Вектра Боке је незаконито, али и да је незаконита продаја 33 одсто акцијског капитала компаније.

-Продајом акција неко је морао скинути терет који је постојао. Тражили смо да нам Монтенегро берза достави на основу чега су продате акције али су одговорили да они нису надлежни за то. продају је организовала Вектра Бока а не Вектра Инвестментс како су они навели а продају је одобрила Монтенегро берза, казао је Рајак.

Он се осврнуо и на заказану ванредну Скупштину акционара Вектра Боке на којој је између осталог предвиђено разматрање измјене назива Друштва:

-Седам аката то штити: Купопродајни уговор, анекс уговора, План реорганизације, судска одлука, Владина одлука, Савјет за приватизацију и они то ништа не поштују и хоће да закажу сједницу да би могли отуђити остатак капитала, тврди Рајак.

Радници инсистирају, казао је он, да се обавезе према њима заврше у складу са Купопродајним уговором из 2007. године и Планом реорганизације.

-Кроз Купопродајни уговор и Анекс у тачкама 531 и 522 се спомиње социјални програм али их не поштују. Поента је да ми тражимо своје, пола рате, порезе и доприносе и искључиво отпремнбине, рекао је он.

Рајак тврди да уколико не буде уведен стечај у Вектра Боку радници неће наплатити своја потраживања.

-Са стечајем добијамо то што смо зарадили, порезе и доприносе у цјелости и отпремнине у цјелости. Све смо ово радили да би доказали да смо у праву и то смо доказали. Хотел Игало се сигурно неће продати у складу са законом нема продаје. Хотел Игало сада вриједи 40 или 50 милиона еура а када су хтјели да га продају вриједио је 30 милиона, навео је Рајак.

Са конференције за новинаре, бивши радници Вектра Боке поручили су да неће дозволити отуђење имовине Вектра Боке док радници не наплате своја потраживања а како је Рајак рекао, тужилаштву и ресорном  министартсву доставиће доказ о теретима над хотелом Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here