Током викенда ухапшен 41 возач

Фото: Илустрација

Током викенда на црногорским путевима евидентирано је 38 саобраћајних незгода, у којима су три лица задобила тешке, а 18 лаке тјелесне повреде, саопштили су из Управе полиције.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 130 прекршајних пријава, издали 1.028 прекршајних налога, привремено одузели 11 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе је лишен 41 возач због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Од тога броја њих 29 је лишено слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, слободе је лишено 29 возача, три су слободе лишена због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци, док је девет возача полиција лишила слободе због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе, њих девет је лишено слободе у Подгорици, шест возача у Бару и пет у Бијелом Пољу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here