Radnici Čistoće dnevno prevezu do 43 tone komunalnog otpada

Возни парк предузећа Чистоћа Херцег Нови

Zaposleni u preduzeću „Čistoća“ Herceg Novi u proteklom periodu uspješno su ispratili sve manifestacije Praznika mimoze. Uspostavljanjem Kol centra 19955 unaprijedili su komunikaciju sa građanima, koji koriste usluge Čistoće.

Prije i nakon manifestacija, koncerata, fešti, karnevalskih dešavanja uredno su očistili javne površine, te sakupljali i odvozili otpad i tokom noći, kazala je za RTHN Radmila Perović iz DOO Čistoća Herceg Novi:

Radmila Perović

– Nakon svih programa i manifestacija ispred hotela Igalo, povorki u gradu ili fešti na rivijeri, koje su okupljale i 15 000 posjetilaca, radnici su čistili javne površine, saobraćajnice, kako bi do jutra sve izgledalo kao prethodnog dana. Nastoje da se sve dovede u red, da građani dočekaju čist i uredan grad. Sve to iziskuje dodatne napore i prekovremeno angažovanje radne snage. Tako su nakon koncerta u Igalu komunalne ekipe radile od dva časa do jutra, na čišćenju platoa, javnih površina, ulica kroz grad, navela je Perović.

U preduzeću Čistoća u turističkoj sezoni nedostaje radna snaga:

-Zimski period je, uglavnom, pokriven. Po potrebi preklapaju se i dolaze na ispomoć radnici iz različitih zona. Radne snage uvijek treba i u ovom periodu, ali se snalazimo da grad ne trpi, dok ne dođe sezona, kada je velika potražnja i zapošljavamo sezonce, ocjenjuje Perović.

U prethodnom periodu obnovljen je vozni park preduzeća Čistoća.

– Vozni park  sadrži gotovo sva potrebna vozila za održavanje, prevoz otpada i čišćenje ulica. Planirana je nabavka još kamiona, mehanizacije za održavanje, za privremeno skladištenje otpada, multifunkcionalne čistilice, koja pere i čisti a namijenjena za šetalište i uske ulice. U planu da se nabavi još jedna cistjerna, kako bi zaokružili ono što je neophodno, informiše Perović.

Radnici Čistoće u februaru dnevno su u prosjeku prevezli do 43 tone komunalnog otpada, što je na prošlogodišnjem nivou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here