Радници Чистоће дневно превезу до 43 тоне комуналног отпада

Возни парк предузећа Чистоћа Херцег Нови

Запослени у предузећу „Чистоћа“ Херцег Нови у протеклом периоду успјешно су испратили све манифестације Празника мимозе. Успостављањем Кол центра 19955 унаприједили су комуникацију са грађанима, који користе услуге Чистоће.

Прије и након манифестација, концерата, фешти, карневалских дешавања уредно су очистили јавне површине, те сакупљали и одвозили отпад и током ноћи, казала је за РТХН Радмила Перовић из ДОО Чистоћа Херцег Нови:

Радмила Перовић

– Након свих програма и манифестација испред хотела Игало, поворки у граду или фешти на ривијери, које су окупљале и 15 000 посјетилаца, радници су чистили јавне површине, саобраћајнице, како би до јутра све изгледало као претходног дана. Настоје да се све доведе у ред, да грађани дочекају чист и уредан град. Све то изискује додатне напоре и прековремено ангажовање радне снаге. Тако су након концерта у Игалу комуналне екипе радиле од два часа до јутра, на чишћењу платоа, јавних површина, улица кроз град, навела је Перовић.

У предузећу Чистоћа у туристичкој сезони недостаје радна снага:

-Зимски период је, углавном, покривен. По потреби преклапају се и долазе на испомоћ радници из различитих зона. Радне снаге увијек треба и у овом периоду, али се сналазимо да град не трпи, док не дође сезона, када је велика потражња и запошљавамо сезонце, оцјењује Перовић.

У претходном периоду обновљен је возни парк предузећа Чистоћа.

– Возни парк  садржи готово сва потребна возила за одржавање, превоз отпада и чишћење улица. Планирана је набавка још камиона, механизације за одржавање, за привремено складиштење отпада, мултифункционалне чистилице, која пере и чисти а намијењена за шеталиште и уске улице. У плану да се набави још једна цистјерна, како би заокружили оно што је неопходно, информише Перовић.

Радници Чистоће у фебруару дневно су у просјеку превезли до 43 тоне комуналног отпада, што је на прошлогодишњем нивоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here