Одржан други састанак Комисије за рјешавање статуса Института „Др Симо Милошевић“

Друга сједница владине Комисије за рјешавање статуса Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић“ одржана је 8. марта у просторијама Владе Црне Горе са циљем да сагледа све опције до којих је у досадашњем раду дошао Оперативни тим, такође формиран од стране ове Комисије.

Како је саопштено из Владе Црне Горе, осим чланова Комисије, сједници су присуствовали представници Института „Др Симо Милошевић“, Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови као и представник Агенције за заштиту конкуренције.

Институт Игало

Др Срђан Павићевић, потпредсједник Владе за рад, образовање, здравство и социјална питања као предсједник Комисије резимирао је досадашњи учинак оперативног тима као и исход разговора са мањинским акционаром, те ставио на расправу сва отворена питања од значаја за рјешавање статуса Института и избор модела спашавања.

Након двосатне расправе, постигнут је највећи степен сагласности, који се односи на детаљну припрему и спровођење Плана реструктурирања, сагласно правилима и принципима додјеле државне помоћи и важећег законодавства.

Како би се што прије приступило реализацији овог модела, предсједник Комисије др Срђан Павићевић је закључио, да постоје одређени предуслови, који се морају испунити у најкраћем могућем року, а који подразумијевају дефинисање власништва над имовином Института, отварање преговора за стечајним извршиоцем Југобанке као и друге мјере којима се минимизира ризик по даља улагања државе у План спашавањаи реструктурирања.

Комисија је сагласна да уз испуњавање поменутих предуслова, овај модел може представљати одрживо рjешење за излазак Института из сасвим извјесне зоне стечаја.

Током наредне недеље, о закључцима Комисије, потпредсједници Владе и ресорни министри разговараће са премијером Милојком Спајићем ради усаглашавања коначног модела рјешавања статуса Института „Др Симо Милошевић“, саопштено је из Владе Црне Горе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here