Завршетак дионице код Омладинског парка могућ прије рока

Динамика санације шеталишта у Игалу дужином Омладинског парка тече много брже него што је то био случај прошле године, када су радови извођени на потезу од Титове виле до хотела Палном беј.

Како наводи предсједник МЗ Игало Зоран Савковић, радови се обављају свакодневно, без обзира на временске услове, радници су увјек на терену.

–  Према оваквој динамици, мислим да ће радови бити завршени и прије предвиђеног рока између 15. и 20. децембра. Онда се радови селе на другу трасу, од куће Ненадовића до старе фазе Института „Др Симо Милошевић“ – наводи он.

Савковић истиче да су и грађани задовољни оним што виде на терену.

– Сваки дан је темпо како треба, ту су увијек два багера. Припемљено је све, постављене су цијеви. Сад се насипа тампон. Послије тога долази та мртва плоча, која ће бити завршена између 10. и 15. децембра и крајем јануара се то поплочава бехатон плочама, као што је и предвиђено – објашњава он.

Уз санацију штеталишта, у Игалу је у току или у плану неколико великих инфраструктурних пројеката, информише Савковић.

– Аутобуска станица се озбиљно ради. То је у одмаклој фази и протиче динамиком коју је предсједник Катић договорио са извођачима радова. Требало би да почне изградња зграде у Призренској улици, око четири хиљаде квадрата. Предвиђено је да се до 10. Децембра постави камен темељац. Мислим да ће ових дана почети ограђивање градилишта. Треба да почне изградња гондоле, ту се већ ради и чисти, припрема се терен за стопе – казао је Савковић.

Једино што недостаје је дуго чекана основна школа, али Савковић је увјерен да ће у наредном периоду бити изнађена адекватна локација, како би и тај капитални пројекат кренуо са реализацијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here