Озваничена сарадња Градске библиотеке и Културног центра Војводине

Добра сарадња Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови и Културног центра Војводине Милош Црњански крунисана је потписивањем протокола о сарадњи.  Протокол су потписали директор Културног центра Војводине Милош Црњански Ненад Шапоња и директорица херцегновске библиотеке Јасна Маслан.

Како је за РТХН објаснила Маслан овај документ омогућиће размјену писаца, али и промовисање дјелатности обје установе у Херцег Новом и Новом Саду.

-Протокол подразумијева стварање заједничке основе за реализацију културних, издавачких, научних дјелатности и манифестација, а самим тим и међусобну подршку промотивним активностима, казала је Маслан.

Споразум ће омогућити херцегновској библиотеци да ангажује стране ауторе уз помоћ издавачке куће Агора, чији је директор такође Ненад Шапоња.

-Они су преводиоци неких интересентних аутора, на примјер из кине, које ми до сада нисмо имали прилику да доведемо овдје и може бити веома интересантно за наше читаоце. Постоји још увијек концепт који правимо заједнички и само могу да похвалим установе из Србије које су веома расположене да помогну мањим установама као што смо ми, рекла је Маслан.

Културни центар Милош Црњански и Издавачка кућа Агора помогли су да протеклог љета на херцегновском Тргу од књиге главни гост буде прослављени турски романописац Бурхан Сонмез.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here