Oмбудсман Синиша Бијековић наредна два дана у Херцег Новом

Фото: Омбудсман

Заштитник људских права и слобода Црне Горе Синиша Бјековић са сарадницима посјетиће Општину Херцег Нови 20. и 21. новембра, у оквиру одржавања “Дана Заштитника”. Разговараће са локалним руководством, учествовати у теренским посјетама установама и институцијама, разговарати са заинтересованим грађанима и примати њихове притужбе.

 

Позивају грађане Херцег Новог да са представницима институције Заштитника људских права и слобода Црне Горе разговарају и поднесу притужбе. Потребно је да заинтересовани грађани припреме копију документације коју посједују у вези са притужбом.

Пријем је организован у Великој Сали Скупштине Општине (Трг Маршала Тита 2), у понедјељак од 10 до 14 и у уторак од 10 до 13 сати.

Циљ посјета локалним срединама је да се у непосредном разговору размијене информације о стању људских права и слобода, да се Институција приближи грађанима и омогући консултације и подношење притужби свима који сматрају да су им права повријеђена поступањем државних органа, градских власти, јавних служби или других носилаца јавних овлашћења.

Међународни дан дјетета, 20. новембар, институција Заштитника обиљежиће посјетом Дјечјем дому Младост и Дневном центру за дјецу са сметњама у Херцег Новом, у циљу скретања додатне пажње на положај ових категорија дјеце и укупне бриге друштва о њима.

У посјети ће учествовати и чланови/це Мреже златних савјетника Омбудсмана, који ће се кроз креативно-едукативне радионице и дружење упознати са начином живота својих вршњака.

-Установе социјалне и дјечје заштите у константном су фокусу пажње институције у превентивном и реактивном мандату и као мјеста у којима бораве припадници најрањивијих друштвених категорија заслужују свакако већу подршку цијеле заједнице, првенствено институција система, саопштено је из те Институције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here