ЗАНИМЉИВ СВИЈЕТ НАУКЕ СТИЖЕ У ЦРНОГОРСКЕ ШКОЛЕ

Дogađaj Science is Wonderful! 2021, осмишљен да свијет науке донесе у основне и средње школе широм Европе, биће одржан од 10. до 26. новембра, у дигиталном формату, саопштено је Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Овај догађај нуди ученицима и наставницима прилику да буду инспирисани активностима научника из различитих дисциплина путем низа онлајн активности, укључујући вебинаре, демонстрације и слично.

Почетак је заказан за 10. новембар, покретањем нове интернет платформе, а том приликом ће бити представљено и више детаља о самом догађају и начину на који је могуће учествовати.

Учесници ће од 22. до 26. новембра имати прилику да путем интерактивне платформе упознају изврсне научнике који ће изводити експерименте и водити радионице, те презентовати стварне приче о научним открићима, а заинтересовани ће моћи да им поставе питања о темама за које су заинтересовани.

Церемонија затварања, на којој ће бити резимирани најважнији догађаји и утисци наставника, ученика и научника, биће одржана 26. новембра. То ће такође бити прилика да се истраже бројне могућности које су на располагању, али и представи низ дугих иницијатива ЕУ за младе.

Кроз приступ новој платформи и директним учешћем, наставници и ученици могу продубити своја интересовања, али и користити образовне материјале које су припремили научници на неколико језика ЕУ током читаве године, укључујући: видео демонстрације, водиче за практичне експерименте, нове идеје за предавања, као и едукативне игре и активности.

Science is Wonderful! је иницијатива Европске уније у оквиру Марија Склодовска Кири акција (MSCA), референтног програма за образовање докторанада и додатно оспособљавање постдокторанада. Кроз ангажман на оваквим активностима, научници стипендирани кроз oвај програм доприносе јачању свијести о значају науке за друштво и служе као узори за младе људе широм свијета.

Више информација о овом догађају можете пронаћи на линку: https://www.scienceiswonderful.eu/en

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here