НОВО ЧИТАЊЕ „АНЕ КАРЕЊИНЕ“ НА СЦЕНИ ДВОРАНЕ ПАРК

Позоришни комад „Ана Карењина“, у копродукцији Драмског студија Празан простор и Краљевског позоришта Зетски дом Цетиње, биће одигран у сриједу, 10. новембра у Дворани парк, у оквиру програма поводом Дана општине Херцег Нови.

Представу су адаптирали Илија Ђуровић и Мирко Радоњић, главне улоге тумаче Сања Вујисић, Александар Гавранић и Павле Прелевић, радњу подражавају Илија Гајевић и Хана Растодер.

Како је записала позоришна критичарка Маја Мрђеновић, аутори представе приступили су Толстојевом класику на једини етичан, интелектуално и умјетнички поштен, а ипак не тако чест начин: као крајње познатој причи, која се кроз различите интерпретације у мање или више разноликим варијацијама понавља од када је роман објављен 1878. године (на ово нас, између осталог, вишеструко подсјећају ликови, извођачи и аутори током извођења; пројектују се и коментаришу сцене из филмова снимљених по роману, и слично). Овакав почетни став омогућио им је да са романом и његовим интерпретацијама уђу у врло самосвјестан, луцидан и раскошно маштовит сценски дијалог, у којем су у највећој мјери задржали, али и покушали креативно надградити сложеност Толстојевих тематских склопова и значења.

Почетак представе је у 18:30 сати, а улазнице по цијени од 5 еура могу се купити на благајни Дворане Парк до сриједе од 9 до 12 и од 17 до 21 сат.

Представа није препоручљива за публику млађу од 16 година. Поштовање важећих мјера у циљу сузбијања пандемије КОВИД-19 је обавезно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here