СВЈЕТСКО СРЕБРО ЗА СТОНОТЕНИСЕРА ЈАКШУ КРИВОКАПИЋА

Црногорски стонотенисер, Новљанин Јакша Кривокапић освојио је сребрну медаљу на бодовном турниру Свјетске стонотениске федерације (ITTF World Table Tennis Youth Contender), одржаном минулог викенда у Словачкој.

На турниру највећег ранга, који је окупио стонотенисере из цијелог свијета, млади Јакша Кривокапић приредио је велику сензацију уласком у финале и освајањем сребрне медаље. На путу до финала побједио је првог носиоца турнира, а затим у четвртфиналу, у мечу за медаљу и трећерангираног играча на свјетској ранг листи, Дамјана Флора из Словачке.

Јакша је поправио свој ранг на свјетској листи и ући ће у 20 најбољих на свијету. У децембру, на турниру у Израелу, Јакшин циљ је да годину заврши у друштву десет најбољих играча свијета, у категорији до 13 година.

Иза ових успјеха стоји марљив и професионалан рад националног тренера Црне Горе, Саше Драгаша, признатог европског стручњака и великог радника, уз максималну подршку Стонотениског Савеза Црне Горе и матичног клуба Нови.

Програмом националног тренера, започетог 2019. године, стонотениски Савез Црне Горе је одредио смјернице и као циљ поставио подизање квалитета црногорског стоног тениса.

Формирањем квалитетне кадетске репрезентације, која треба да повуче генерације у следећих 5-6 година, циљ стонотениског Савеза је улазак у европски врх и освајање медаља, што је Јакша Кривокапић остварио и нешто раније од очекиваног.

Циљ је и да се кроз стручну помоћ у клубовима селектују нови таленти са којима би се интензивно радило на подизању квалитета. У фокусу су млађе категорије, из којих ће се касније формирати и квалитетна сениорска екипа Црне Горе. На овај начин стони тенис у Црној Гори отвара нове спортске хоризонте.

– Било је сјајно и емотивно видјети Јакшу на подијуму и нашу црногорску заставу. Екипа од само два члана, у црвеним тренеркама, ушла је на турнир неопажена, а отишла као највеће изненађење, уз прегршт честитки. Није важно што смо мала земља, ако смо посвећени, сложни и ако имамо праве људе који ће спортистима бити подршка од првих спортских корака, до зацртаног спортског циља – поручили су из СТК Нови.

Јакшу је у финалу зауставио аустријски играч Петер Ходина.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here