Ватрогасци – спасиоци новске Службе спремни за пожарну сезону

Припадници Служба заштите и спасавања, спасиоци и ватрогасци у Општини Херцег Нови,  спремно дочекује период повећане пожарне опасности и све изазове са којима се суочавају у љетној сезони.

Ватрогасне јединице су обавиле све припреме, како би се што боље спремили и опремили за  наступајући период.  У љетним мјесецима интезивирана је сарадња са колегама из Тивта и Котора и са добровољним ватрогасним друштвима на територији Боке Которске. Ипак, херцегновска служба углавном се ослања на сопствене капацитете, потврдио је за РТХН самостални савјетник I у Служби заштите и спасавања Зоран Гамбер:

Зоран Гамбер

–  Интензивно се припремамо за наступајући период. Служба је донијела и план активности. Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић ће донијети наредбу о предузимању превентивних мјера и наредбу о забрани ложења ватре на отвореном простору. Ништа не препуштамо случају. Водимо рачуна да наша опрема и људи, буду у изванредном стању, тако да би могли брзо и ефикасно да реагујемо у случају  пожара и било којег акцидента.

Фото: Архивски снимак

Служба заштите и спашавање има одговарајући број ватрогасаца –  спасиоца у циљу правовременог одговора на потенцијалне опасности од пожара и других акцидената:

–  Апелујем да грађани не примјењују средства за паљење, како би се ослободили смећа или зеленог отпада. Безбиједан начин да се ријеше отпада посредством услуга Комунално-стамбеног предузећа, који имају специјалне камионе за одвоз те врсте отпада. Паљењем ватре узгрожава се безбједност свих, живот и материјална добра, на свом и околоном имању, упозорава Гамбер грађане, на обавезу поштовања, забране ложења на отвореном.

Одлука о забрани ложења на отвореном на територији Општине Херцег Нови, као и претходних година ступиће на снагу 1. јуна. Забрана ће трајати до 30. септембра. Грађанима је 24 сата на располагању и дежурни телефонски број општинске ватрогасне јединице 123.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here