„Oко соколово“ на улицама Херцег Новог од средине јуна

Возило за контролу и наплату паркинга посредством видео надзора, познатије као „око соколово“ патролираће новским улицама од средине јуна, најављују из херцегновског Паркинг сервиса. Према ријечима директора Миладина Бата Видаковића у сусрет туристичкој сезони при крају је и припрема два паркиралишта, у Баошићима и Мељинама, на којима ће дневна карта износити 3 еура.

Контрола и наплата паркинга на херцегновским улицама биће значајно унапријеђена употребом возила „ока соколо“, казао је Видаковић.

-До половине јуна очекујем да ћемо званично да кренемо. Очекујемо колеге које ће да одраде обуку и припрему комплетног система за примјену. Било је предвиђено да почнемо 1. јуна, али због монтаже у возилу, која  није била једноставна, пролонгирали смо почетак, казао је Видаковић.

Податке које ће прикупљати софтвер контролисаће супервизори у двије смјене, док ће возачи морати одржавати одређену брзину кретања како би систем могао учитати таблице.

-Контролор који ће бити на улици, због нашег законодавства, он ће добити нострификацију када је неко прекорачио вријеме толеранције од 15 минута да му се изда дневна карта. Све ће бити убрзано јер је повезано са штампачем. Контролори неће исписивати казне, већ ће све бити дигитализовано, објашњава Видаковић.

Видаковић је најавио и да ће у Баошићима убрзо бити завршено ново привремено паркиралиште, гдје ће уједно бити и депо за непрописно паркирана возила.

-На ривијери ће бити једно од паук возила, а убрзо нам стиже ново. Друго ће бити за потребе града. Одлучили смо да ту површину коју уређујемо за депо, понудимо и за привремено паркирање. Дефинисали смо цијену дневене карте од 3 еура.

Ново привремено паркиралиште биће уређено и код мјесне заједнице Мељине.

-Прије неколико дана смо завршили машинске ископе и чишћење улаза. И тај простор ће бити спреман као и у Баошићима за љето и биће исто цијена од 3 еура, казао је Видаковић.

Ново привремено паркиралиште којим ће управљати паркинг сервис биће и на досадашњем паркингу у Игалу на парцели Института, што је дефинисано уговором о закупу.

2 COMMENTS

  1. Bilo bi poželjno i jedno vozilo ili radar pa da se nadgleda ludačka voznja u vecernjim satima i tokom noći…
    Kao da se magistralom vozi trka za F1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here