Ватерполо У 18 селекција отпутовала у Аргентину на Свјетско првенство

Наша У 18 ватерполо селекција отпутовала је синоћ у Аргентину, гдје ће од 2. до 8. јула учествовати на Свјетском првенству чији је домаћин Буенос Ајрес.

Тренер Миодраг Мировић одредио је тим који ће представљати Црну Гору. На списку су: Марко Пејовић, Милош Вукашиновић, Тим Перов, Тадија Матијашевић, Ђорђе Пејовић, Никола Петровић, Андрија Рогановић, Миљан Бошковић, Срђан Јановић, Страхиња Гојковић, Иван Марковић, Данило Ступар, Драшко Самарџић, Огњен Морачанин и Милош Милинић.

Младе “ајкуле” су у групи А, у којој су САД, Србија и Мађарска. Поред тренера Мировића, у стручном штабу су помоћни тренери Филип Андрић И Никола Мијановић, као и доктор Раде Шћекић. Први ривал је селекција САД 2. јула, дан касније Мађарска, а на крају Србија. У групи Б су Грчка, Италија, Шпанија и Хрватска. Групу Ц чине Кина, Канада и Иран, групу Д Бразил, Аргентина и Уругвај, у групи Е су Јапан, Нови Зеланд и Колумбија, а у групи Ф Аустралија, Јужна Африка и Казахстан.

Директан пласман у четвртфинале избориће по двије најбоље екипе из група А и Б. Трећепласирани и четвртопласирани тимови из А и Б група играће у осмини финала са побједницима група Ц, Д, Е и Ф.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here