Ухапшен осумњичени за проневјеру 870.000 еура у Херцег Новом

Полицијски службеници Одјељења безбједности Херцег Нови лишили су слободе и Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднијели кривичну пријаву против лица које се сумњичи да је извршио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном постовању на штету једне банке.

Наиме, слободе је лишен С.К. (46) који је, као запослени у поменутој банци, у филијали у Херцег Новом, као главни благајник, злоупотребом свог положаја и повјерења у погледу располагања туђом имовином – новцем – власништвом ове банке, у намјери да се на попису експозитуре у којој је запослен не би утврдио мањак, кроз банкарску апликацију банке у главни трезор друге експозитуре прослиједио новац у износу од 870.000 еура, а затим умјесто новца у наведеном износу у пластичну кесу ставио четрдесет блокова бланко уплатница. Прегледом банкарске апликације утврђен је мањак у износу од 870.000 еура,те утврђено да је причињена штета овој банци у наведеном износу.

Припадници херцегновске полиције у координацији са надлежним тужиоцем предузимају даље активности из своје надлежностиу циљу потпуног расвјетљавања свих чињеница и околности извршењаовог кривичног дјела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here