Учествуј у кампањи “Пријави корупцију, нема недодирљивих”

Нову кампању, овога пута под слоганом: “Пријави корупцију, нема недодирљивих” покренуло је ове седмице Министарство капиталних инвестиција, саопштено је из овог Владиног ресора.

Циљ кампање је разбијање свих монопола, спрега и могућих недозвољених утицаја између различитих политичких и менаџерских структура.

Министарство ће свим управама и компанијама над којима обавља надзор, упутити захтјев да на веб сајтовима и огласним таблама истакну позив са мејл адресом: [email protected], на који се могу пријавити корупција, али и све остале злоупотребе у компанијама, управама и установама над којима овај владин ресор обавља надзор.

Ово је, иначе, трећа кампања Одјељења за борбу против корупције МКИ, у протеклих 15 мјесеци рада, подсјећају из Министарства. Претходне двије спроведене су под слоганима “Пријавите корупцију, непотизам и све злоупотребе у нашем ресору” и “Ћутање није злато”.

Одјељење је у досадашњем раду тужилачким организацијама у Црној Гори доставило 15 информација о могућем постојању кривичних дјела.

Одјељење за борбу против корупције је дио Министарства капиталних инвестиција у којем се обављају послови који се односе на: сузбијање корупције, интегритет и лобирање уз примјену међународних стандарда.

Уколико постоји минимум сумње у коруптивне радње или друге злоупотребе, у било којем дијелу ресора МКИ, Одјељење је дужно да реагује на сузбијању тих појава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here