Добра предсезона, цијене углавном непромијењене

На подручју општине Херцег Нови тренутно борави 5.230 гостију, што представља 462% оствареног промета у односу на исти период прошле године. Добра посјета је и у хотелима гдје је смјештено 2.727 гостију. Хотелијери које је данас обишла наша екипа имају добре најаве за главну сезону, а с обзиром на то да су резервације одрађене раније цијене нису мијењали.

У поређењу са истим периодом прошле године у хотелима је много боља посјета. Статистику потврђује хотел АЦД који од почетка априла биљежи попуњеност од око 70 % капацитета, а за првомајске празнике су потпуно распродати, казала је и Мира Чекеревац:

-Гости који су тренутно у хотелу су из Француске, Велике Британије, Њемачке и мали број из земаља окружења. Тај тренд се наставља и током сезоне. Гости ће бити из Западне Европе, али и Естоније, Литваније, Летоније.

Како додаје, потрудили су се да оставе раније уговорене цијене.

-Можда ће бити мало кориговане цијене, али с обзиром да смо већ договорили са партнерима видјећемо да задржимо цијене. Имамо најаве гостију до краја октобра. Акценат је сада на главној сезони, за тај дио се сада највише раде резервације, а добар дио најава је за постсезону.

У хотелу Лазуре биљеже добру попуњеност у предсезони, а добре најаве су и за сезону, казала је менаџер маркетинг службе Ивана Мацука.

– У контакту смо са нашим партнерима из Русије и Украјине, чије резервације сада мало стагнирају, али је јако добра потражња са европских тржишта. Највише има интересовања из Велике Британије, затим Француске али и Србије која је једно од наших главних тржишта. Затим слиједи Њемачка и Пољска. Ако све остане овако мислим да би ово требало да буде једна добра сезона, казала је Мацука.

Период предсезоне је веома успјешан потврђује и в.д. директора градске Туристичке организације Ђорђе Станојловић.

-Биљежимо рекордне бројеве када су наша емитивна тржишта у питању. Прије свега мислим на тржишта Украјине и Русије који су стицајем околности најбројнији гости. Имамо госте и из Србије и Републике Српске, али и других земаља региона који су једва дочекали попуштање мјера и стекли су се услови да се туризам развија у најбољем свјетлу, казао је Станојловић.

Хотел Милена у Ђеновићима још увјек није отворен, али најаве за сезону су добре, казала је власница Татјана Фанфани.

-Наше тржиште је претежно енглеско, они су прије Нове године резервисали за ову сезону. Раније су чартер летовима имали директне летове за Тиват. Сада ће долазити компанијом British airways на Ћилипе, па ће бити мање група него раније.
Цијене су на прошлогодишњем нивоу, казала је Фанфани.

-Резервације су биле прије Нове године и сада је велики проблем да размишљамо да ли је то добро или лоше. Очeкујемо и Русе и Украјинце у мањем броју, казала је Фанфани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here