У функцији комплетна јавна расвјета на Луштици 

Луштица

Запослени у Сектору за одржавање јавне расвјете Kомунално – стамбеног предузећа ових дана су били ангажовани на Луштици. Обавили су поправке на оштећеним  трасама, тако да је комплетна расвјета у 13 села, од Забрђа до Мардара – у пуној функцији.  

– Завршене су поправке на стубовима и лед лампама, током два дана радова на Луштици. Расвјета је у пуној функцији у сваком селу, казао је Милош Петровић из Сектора јавне расвјета:

– Обишли смо свих 13 села на Луштици,  од Петровића до Мардара. Приликом обиласка терена, отклоњени су сви  кварови на јавној расвјети. Саниран је већи квар  у селу Вечерићи, код Мркова, на путу према цркви Свете Петке. Ту је дошло до прекида линије тако да је село остало без расвјете, када је Цедис радио нове стубове.Пребацили смо са старих дрвених на нове стубове и лед лампе спојили. Развучен је самоносећи кабл елкалекс на 12 бетонских стубова, као и монтажа и спајање 12 лед лампи и то село је поново, након дужег времена добило расвјету, навео је Петровић, додајући да када би дроном снимили Луштица сада, као Лас Вегас свијетли!

Радници Комунално-стамбеног поправљају расвјету на Луштици

Луштица је комплетно освијетљена.

Радници Сектора јавне расвјете тренутно су ангажовани у селу Убли.

– Због посљедица невремена расвјета није радила неколико дана. Поправљамо расвјету плус  лед лампе. Припремамо терен, обављамо сјечу грана за постављање четири нова стуба, код школе на Ублима. Убрзо ћемо и то завршити, очекује Петровић.

Свакодневно отклаљају кварове по пријави грађана  у оквиру „Система 48“. Одржавају добру сарадњу са мјесним заједницама.

– У припреми за туристичку сезону, ангажовани смо и на уређењу расвјете дуж Шеталишта и на ривијери, од Титове виле до Каменара. Линије су у пуној функцији, једино ако која лампа не ради, брзо реагујемо, потврдио  је Петровић.

На подручју Општине Херцег Нови у функцији је 95 одсто инсталисане јавне расвјете.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here