Требиње се братими са Никшићем и Херцег Новим

Foto: Trebinjelive

Одборници требињске Скупштине једногласно су усвојили иницијативу градоначелника Требиња Мирка Ћурића да се Град Требиње побратими са општинама Никшић и Херцег Нови, преноси портал Trebinjelive.

Ћурић је рекао да се одлукама о успостављању сарадње између Града Требиња и Општина Херцег Нови и Никшић жели формализовати изузетна сарадња и братски односи које наш град има са ове двије локалне заједнице, али и са грађанима ова два града.

-Вежу нас традиционално блиске везе кроз историју, када смо заједно стварали назнаке данашњих партнерских односа које кроз ове одлуке додатно учвршћујемо и обавезујемо будуће генерације да их проширују“, навео је Ћурић.

Он је истакао да се Град Требиње поноси сарадњом са Херцег Новим и Никшићем.

-Задовољство ми је што и на овај начин, путем братимљења, имамо могућност да потврдимо наше добросусједске односе. Овим се ствара могућност за додатну сарадњу у култури, спорту, привреди као и пројектима међуграничне сарадње“, навео је Ћурић.

Ћурић се захвалио колегама из Херцег Новог и Никшића – Стевану Катићу и Марку Ковачевићу, што су здушно подржали заједничку иницијативу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here