Промоција књиге доктора Бранимира Несторовића

Промоција књиге „Други свет“, проф. др Бранимира Несторовића биће одржана у суботу 17. јуна у 20:00 сати у Дворани Парк.

Како су саопштили организатори ЈУК Херцег Фест, књига „Други свет“ објављена 2022. године у издању „Делфи књижара“, наставак је претходна два дијела трилогије, али се може читати засебно. Мотивацију за писање овог дјела пронашао је у неисцрпном извору инспирације, лику и дјелу Николе Тесле и његовој мисији и разумјевању свемира и науке. Схвативши живот као спој електричне енергије која представља људски организам и душевне енергије која се не да измјерити, аутор се у својој књизи наприје посветио теми електрицитета, а затим и увијек актуелним питањима душе.

Несторовић је основне студије завршио на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1979., а 1986. године докториирао дисертацијом из уже научне области педијатрије и алергологије, гдје је потом стекао звање редовног професора.

Некадашњи начелник Службе пулмологије и алергологије Универзитетске дјечје клинике „Тиршова“ објавио је неколико уџбеника из области педијатрије, те мноштво научних радова у часописима код нас и у иностранству. Такође, аутор је и књига: „Како до здравља на природан начин“, „Аутосугестија“; „Дете са алергијом, екцемом и астмом“, „Карцином: како спречити и лечити карцином“ и трилогије коју сачињавају: „Између два света“, „Мој живот између два света“ и „Други свет“.

Оснивач је Удружења дечјих пулмолога, Фонда „YУФЕДА 1997“, те добитник Повеље Српског лекарског друштва и Ордена Карађорђеве звезде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here