Санације и реконструкције више путних праваца у општини Херцег Нови

У оквиру тендера Општине Херцег Нови за санацију путне инфраструктуре у току је асфалтирање Улице бокешких морнара, завршен је дио улице Народног фронта у Мељинама, а у наредном периоду почеће санације још неких улица у граду.

Радови у Улици бокешких морнара на Савини, од скретања из улице Браће Гракалића до Шеталишта пет Даница би требало да буду приведени крају током дана, информише секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Данас је у тој улици затворен саобраћај рјешењем Секретаријата за комуналне дјелатности, тако да би радови, искрено се надам, били готови до 16 или 17 сати, зависи кад ће стићи асфалт. Припремни радови су у току, а све би требало да буде готово до краја дана – наводи он.

У плану је у наредних неколико дана, како је казао Сеферовић, и санација Улице Браће Гракалића, на потезу од СМШ „Иван Горан Ковачић“ до кружног тога, укључујући и тротоар, који је једним дијелом реконструисан.

– Биће завршени и радови на већ обновљеном тротоару, који ће бити доведен у стање како је надзор утврдио, а биће завршена и изградња новог тротоара од капије Болнице Мељине до хотела Лазуре – информисао је Сеферовић.

У наредном периоду, у оквиру истог тендера, у плану је асфалтирање Требињске и улице на Србини, испод зграде Електропривреде.

– То су улице гдје су грађани негодовали да их је локална управа заборавила. Ми смо мислили на те улице, само је питање динамике извођења радова, извођача, рада асфалтне базе и временских услова, како би све те улице, које смо обухватили тим великим тендером расписаним на прољеће, могли да завршимо – казао је он.

Сеферовић прича да су из Агенције за изградњу и развој града и из Секретаријата за комуналне дјелатности свакодневно на терену, гдје се санације и реконструкције путне инфраструктуре обављају према дописима мјесних заједница и грађана.

– Напимињем да смо прије пар дана завршили улицу у Петровићима у Бијелој, завршили смо и бетонирање пута у Буновићима, ка цркви свете Петке. Као што стално напомињем, кад се ради план уређења терена у општини Херцег Нови, мисли се и на рурални и централни дио. Свакако побољшањем инфраструктуре, побољшавамо квалитет живота наших грађана, као и посјетилаца – истакао је Сеферовић.

На тендеру који је Општина Херцег Нови расписала у марту ове године, за најповољнију изабрана је понуда подгоричке фирме Асфалт-бетон градња, а вриједност уговореног посла је 447,66 хиљада еура са ПДВ-ом.

1 COMMENT

  1. Trebali bi g-dine Seferovicu, da prosetate malo i Zelenikom, da zadjete u „dubinu“ i vidite na sta lici naselje, cista sramota malo je reci, putevi kojim cirkulise cijelo mjesto su u malo je reci katastrofalnom stanju, ruinirani, unisteni. Do naselja Kuti uskoro se nece moci doci kolima, rupa do rupe. Posto vec kazete da mislite i na ruralni dio, a ne samo centralni, pitam se kada cete se pozabaviti izgledom Zelenike, da li je u pitanju samo dinamika izvodjenja radova, ili ne planirate uopste,?! Posto su vas gradjani godinama molili da asfaltirate ni ukupno 200 m puta kod Vodovoda, pa se pitam da li je i tu dinamika radova bila problem!? Sramota!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here