Радови на шеталишту у Игалу при крају – ново лице након пет деценија

Друга фаза потпуне реконструкције шеталишта Обале Николе Ковачевића у Игалу ушла је у завршницу. Радови на дионици од Омладинског парка до хотела Палмон баy биће окончани током наредне седмице, а на поменутој траси биће посађено и 12 палми.

Пројекат реконструкције обухватио је постављање комплетно нове комуналне инфраструктуре – водоводна, канализациона, атмосферска и хидрантска мрежа, положени су нови телекомуникациони каблови, урађени армирно-бетонски радови и поплочавање у највећем дијелу дионице.

У наредна три дана биће завршено постављање канализационе пумпе код Инекса, а потом и поплочавање преосталог мањег шеталишног дијела.

Завршена је санација платоа испред Поште, слиједи и поплочавање овог дијела, а очекује се и скори почетак уређења фасаде овог објекта што ће бити реализовано у сарадњи локалне самоуправе и Поште Црне Горе. У сарадњи са Морским добром, Општина ће завршити и уређење тераса у приобалном дијелу шеталишта.

Нови изглед, као што је раније договорено, добиће и Омладински парк, али свјесни чињенице да је у Херцег Новом већ присутан велики број туриста, посао ће бити остављен за септембар јер би радови током јуна ометали ток туристичке сезоне. За опремање парка, опредијељено је око 26,5 хиљада еура са ПДВ-ом и одабран добављач.

Водећи рачуна да константно богати биљни фонд и обнавља врсте по којима је Херцег Нови препознат, на овој дионици ће бити посађено 12 стабала палми Вашингтониа које нису у ризику од палминог сурлаша.

У координацији са Службом за инспекцијске послове и Комуналном полицијом, наложено је уклањање недостатака са приватних објеката и јавних површина како би њихов изглед био усклађен са новим и уређеним шеталиштем како и доликује приморском, туристичком мјесту.

Након пет деценија Игало добија уређено и функционално шеталиште, а за реконструкцију комплетне дионице у дужини од 1350 метара, од Титове виле до Омладинског парка, издвојено је око 3,5 милиона еура са ПДВ-ом.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here