Градска музика организује два концерта у Павиљону у Старом граду

Градска музика Херцег Нови наставља са концертним активностима – вечерас у Павиљону наступају руски умјетници, а сутра 31. маја награђени ученици школе. Почетак оба концерта је у 20:00 сати.

Према ријечима капелнице Валентине Кулиновић, међу руским умјетницима на вечерашњем Прољећном концерту наступиће и члан Градске музике Михаил Токарев.

-Флаутиста, Михаил Токарев је дипломирао и магистрирао на Лењинградском државном конзерваторијуму, лауреат је бројних такмичења, али је за вријеме служења војног рока свирао са војним оркестром и одатле датира његово искуство уличног свирања односно ходања и свирања јер је Михаил првенствено универзитетски професор и више од 45 година је радио са студентима у Русији, казала је Кулиновић.

Друге вечери, сутра 31. маја наступиће награђени ученици херцегновске музичке школе.

-У сарадњи са Музичком школом ово је већ 17. концерт, остао нам је још један овогодишњи заједнички, 21. јуна на Свјетски дан музике. Ученици, међу којима су и чланови Градске музике, заиста су постигли завидне резултате на многим такмичењима, на шта смо посебно поносни, истакла је Кулиновић.

Градска музика и мале мажоретке наступиће у оквиру Међународног дјечијег карневала 31. маја и на церемонији  отварања дводневног баскет турнира 3 на 3 почетком јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here