Најбољим ученицима ОШ „Милан Вуковић“ уручена признања

Свечана додјела Луча и награда ученицима за постигнуте резултате на спортским и такмичењима знања уприличена је у Основној школи “Милан Вуковић”. Ђак генерације ове године је Стефан Анђелић.

У ОШ “Милан Вуковић” признање Луча које се додјељује онима који су били беспрекорни током цијелог школовања добили су Ведрана Шимрак, Вук Милојевић, Андријана Остојић и Стефан Анђелић који је био најбољи у генерацији.

– Одличан је осјећај  основна школа,  она је огроман дио мог живота и самог одрастања. Захвалан сам и својим пријатељима који су увјек били ту за мене, наравно и својим родитељима, поготову тати који је највећи узор у мом животу и наставницима који су ме водили кроз свих ових девет, чини се математички дугих, али уз толико лијепих момената, брзих година. Важно је бити добар ученик и у самом образовању, али је важно и бити добар човјек, мада и сама награда је подстицај за још већим и даљим успјесима. Било је доста рада и доста труда, али, на крају се исплатило, каже Стефан.

Признање Луча има посебно значење за Вука Милојевића.

– Ове награде би требало да значе више него материјалне зато што треба да нас гурају даље кроз живот, да гледамо на ту диплому као нешто што смо ми достигли, а не нешто што смо зарадили, сматра Вук.

За Ведрану Шимрак, данас је посебан дан.

– Посебан дан је за мене, али и људе који су били уз мене, као моја учитељица Весница Рашајски, и моја разредна Бранка Риловић. Сви су допринијели том путу, па се надам да су сви поносни исто као и ја, каже Ведрана.

И за Андријану Остојић признање Луча је веома је битно и подстицај је за даље.

– Ја сам пресрећна, презадовољна и хтјела бих свима да се захвалим, свим професорима и учитељима, наравно и мојим родитељима који су били уз мене све ово вријеме. Награде су битне, свака награда носи своју вриједност, нека мање, нека више, али су заиста вриједне, сматра  Андријана.

Директорица школе, Маре Вујновић је ученицима, са којима се растаје на крају деветогодишњег школовања пожељела све најљепше у  будућем образовању, и подсјетила да је за њих мала матура изузетно важна зато што је први корак ка личном усавршавању.

-Ова мала матура је изузетно важна из разлога што је то први корак ка нечем озбиљнијем и ка личном усавршавању на путу који није лаган за њих, а нама се чини једноставан, а то је бити добар, поштен човјек и бити добар ученик, рекла је Вујиновић, која је подсјетила и да иза сваког успјеха дјеце стоје и просвјетни радници који су им помогли да дођу до тог успјеха, рекла је Вујиновић.

Награде су уручене и ученицима који су постигли запажене резултате на такмичењу Кенгур без граница, литерарним и ликовним конкурсима, као и на спортским такмичењима.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here