Златне медаље за ученике ОШ “Дашо Павичић” на спортским играма Црне Горе

Млади кошаркаши и  кошаркашице ученици ОШ “Дашо Павичић” наставили су са серијом одличних резултате које су њихове старије колеге постизале раних година на  Првенствима  школских спортских игара Црне Горе. Дјевојчице и дјечаци наставника Зорана Милићевића, ученици V и VI разреда, освојили су прва мјеста у мушкој и  женској конкуренцији  на Државном првенству 41. Школских спортских игара у Бару.

Кошаркаши ОШ “Дашо Павичић “ до првог мјеста и златне медаље побиједили су: вршњаке из  ОШ ”Душан  Кораћ“ из Бијелог Поља 43:37, после продужетака,  пошто је у регуларно дијелу утакмице резултат био 35:35. Затим  ученике ОШ “Вук Караџић” из Подгорице 40:39 и екипу ОШ “Милева Лалатовић Лајовић” (Никшић) 29:27.

Прво мјесто за екипу ОШ “Дашо Павичић“ су освојили: Лука Радонић,  Петар Вуковић, Илија Никчевић, Алекса Михаиловић, Балша Његовац, Вања Бабовић и Анрија Ростовић. Наставник и тренер екипе је  Жељко Милићевић.

У женској конкуренцији ученице су побиједиле:  ОШ “Ристан Павловић” (Пљевља) 33:1 и ОШ “Милорад  Муса  Бурзан” 25:12. Прво мјесто за своју школу су освојиле: Симиона Спаић, Нађа Савковић, Доротеа Шумар, Тамара Томашевић, Јована Рикало, Магдалена  Драшковић, Марија Косић и Ана  Мићуновић.

На првенству у Бару  за школу “ Дашо Павичић” учествовала је екипа баскета 3×3  у саставу: Нађа Ђекић, Николија Зејак и Миљана Рикало и заузели су четврто мјесто.

На 41. Школским  спортским играма у Бару учествовало је око 600 ученика од V разреда основних, до IV разреда средњих школа  и такмичило  се у шест спортских дисциплина. На такмичењу, које  је отворио потпредсједник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих Драгослав Шћекић, учествовала је  и екипа шахиста ОШ “Милан Вуковић” и освојили друго мјесто и сребрену медаљу .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here