ПРОТЕСТНА ШЕТЊА РАДНИКА ИНСТИТУТА: НЕИЗВЈЕСНА БУДУЋНОСТ

Синдикат радника Института Др Симо Милошевић организовао је данас мирну једночасновну протестну шетњу како би још једном  надлежнима указали на тешку ситуацију у којој се налазе радници и установа.  

Предсједница Синдиката Maрија Обрадовић истиче да су ову годину одрадили на најпрофесионалнији начин како једино и знају.

– Зарадили смо новац у складу са могућностима, јер и у овој као и прошлој години нисмо имали стране пацијенте који су један од наших најважнијих извора прихода. Проблем је што смо зарађени новац , посебно у другој половини године морали да добијамо на тај начин што смо молили, штрајковали, пријетили, а не како је било за очекивати да га добијемо у складу са послом који смо одрадили, казала је Обрадовић.

Неизвјесна ситуација чини их, како додаје, немоћнима и забринутима за  будућност како радника,  тако и породица, Института као једног важног бренда  за будућност нашег града и цијеле државе.

-Добили смо изјаве из Владе и министарстава да је Институт важан. Постојимо у плану развоја здравственог туризма за 2023. годину  и представљени смо као лидер. Али проблем је што је Институт, због дугог низа година у којима је постојала неизвјесност приватизација , али и самог вјероватно неадекватног управљања,  дошао у веома тешку ситуацију која се значајно погоршала пандемијом. Сада нам је будућност никад неизвјеснија. Због чињенице да дуго чекају, радници озбиљно размишљају о томе да је Институт мјесто гдје не могу да виде своју будућност, казала је Обрадовић.

Подсјетила је да су од локалне самоуправе  одмах након штрајка у новембру  добили обавјештење  да они редовно воде рачуна о Институту и покушавају да укажу на важност и проблематику којој се налазе, али није било конкретних потеза ни од Владе ни од локалне самоуправе.Током протестне шетње привремено је обустављен саобраћај на дјелу магистрале, улицама Дубровачка, Сава Илића, Пете црногорске бригаде и Норвешком.

3 COMMENTS

  1. Sjutra dolazi novi direktor a ova je konacno Bogu hvala posla ca.20 godina je vladala iz sjenke po principu:“poslje mene potop“ i sad treba neko da sve to popravi.Tesko!

    • Trebalo bi bit mnogo bolje, svakako neće bit teško bit mnogo bolji direktor poslije ovih do sad koji su prevashodno gledali kako napunit špagove, a zaposleni su bili tu nužno zlo.
      Poznavajući Dr Sava, od kad se rodio, i njegovu familiju siguran sam da će, u prvom redu, bit čovjek za svakog zaposlenog, bez razlike, što ovi do sad nisu bili, zajedno sa saradnicima!

  2. Uvijek me iznenadi pasivnost opšte populacije. Ovo nije problem radnika instituta, ovo je problem grada. Kako to da se građani kojima su vrata instituta za sve njihove probleme uvijek bila otvorena, nisu pridružili protestima. Nama je izgleda u društvu problem zajedničkog imenitelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here