Представа „Свака дивна ствар“: Рингишпил емоција у којем учествује и публика

Живот је лијеп, али и тежак, а понекад и трагичан – порука је представе „Свака дивна ствар“, Народног позоришта Сомбор, коју је публика синоћ гледала на сцени Дворане Парк.

Како за РТХН прича протагониста и редитељ Нинослав Ђорђевић, у животу се дешавају лоше ствари, губици, али човјек мора изнова да налази начина да открије љепоту живљења.

Нинослав Ђорђевић, редитељ и глумац

– Само поновним откривањем зашто је живот тако јединствен, лијеп, конкретно наш лични живот, можемо себе испунити еланом који ће нас пратити кроз године које неће бити лаке у једном тренутку – наводи он.

За особе које болују од депресије тешко је открити љепоту живота, за шта је потребно доста труда, па је додатна порука коју представа шаље да је помоћ заједнице у том процесу веома важна, сматра Ђорђевић.

– Важна је спремност да потражимо помоћ и да охрабримо људе да то исто учине, да им пружимо раме, загрљај, шољицу чаја, било шта – истиче он.

Комад, који траје готово три сата, прошаран је веселим и тужним емоцијама, плесом, музиком и комуникацијом са публиком.

– Било би јако тешко гледати представу толико дуго, да је само присутна туга. Али и живот није такав, једнообразан. Није баш да и особа у депресији не уме да се насмије и нашали, као што ни пресрећна особа није без могућности да заплаче и да се растужи. Просто, живот је једно и друго, а ова представа је као живот – казао је он.

Ђорђевић прича да у представи не глуми, већ искрено наступа пред публиком, која добија улогу заједнице која помаже.

Комад је урађен према тексту Данкана Мекмилана и Џонија Донахјуа, а поред Ђорђевића глуми и Леа Јевтић уз учешће младих музичарки Јоване Аранитовић, Лане Дудић и Симоне Машић, ученица Средње музичке школе “Петар Коњовић” Сомбор. За дизајн звука је задужен Горан Кулић, а музички сарадник је Никола Драговић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here