Манифестација “Пјесмом до звијезда” вечерас у Дворани Парк

Поводом Свјетског дана права дјетета Невладина организација “Зрак сунца”, у петак, 1. Децембра организоваће програм “Пјесмом до звијезда” у Дворани “Парк”. Ова манифестација организује се традиционално од 2000. године И у њој учествују дјеца из свих новских вртића, основних и средњих школа, дјеца И млади са инвалидитетом, чланови културно-умјетничких друштава И појединци који желе да дају свој допринос. Како истиче предсједница Невладине организације, Љиљана Крстић, ова манифестација  за комплетну друштвену заједницу значи много.

– Ја мислим да се на тој приредби види могућност младих нашег града, јер они тада покажу све оно што знају, могу и умију, колико лијепо знају да пјевају, играју, рецитују И на крају дана, тога дана када је приредба, сви смо дјеца И сви смо на истом нивоу.  Ова манифестација значи много дјеци са инвалидитетом. Много значи и подршка друге дјеце из вртића И школа, све док неко не осјети неки сажаљиви поглед. То сам на својој кожи осјетила, доживјела и видјела и некако, изнијела се стојићки са свим тим. Жељела сам да моја Драгана у сваком сегменту учествује, да свој допринос, ужива и буде срећна, јер поента свега тога је видјети срећна, насмијана лица. То је оно чему сви тежимо и због чега сви живимо.

На проблеме дјеце и особа са инвалидитетом требало би да скрећемо пажњу и другим данима, не само  за важне датуме, наводи Крстић.

-Сваког дана би требало да будемо заједно, јер ми сваки дан живимо заједно, једни поред других И једни са другима. Не желимо да се само тих дана, када  нешто организујемо сјетимо организације особа са инвалидитетом или дјеце И омладине са тешкоћама у развоју. Сваки дан је битан, сваки дан је живот. Увјек морамо да водимо рачуна једни о другима, јер није битно да ли ћу данас ја помоћи вама, а сутра ви мени, важно је да смо ту једни за друге. Дјеци и особама са инвалидитетом највише значи вербална подршка, да они осјете да су добродошли у неком друштву И неком окружењу, да нису измјештени, да нису изоловани, да се не осјећају повеђени. Свако од нас има нешто лијепо да пружи оној другој страни. Потребно је да сачекамо И да имамо стрпљења, можда ће неко мало спорије да доживи тај неки животни процват. Да би био добар човјек и добар родитељ потребно је имати кап знања, море љубави И океан стрпљења– каже Љиљана Крстић.

Програм “Пјесмом до звијезда” почеће у петак, 1. децембра у 19 сати у дворани Парк наступом најмлађих учесника из херцегновских вртића, а потом ће се представити и старији учесници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here