Још један успјешан концерт ученика Музичке школе Херцег Нови

Настављајући прошле године успостављену сарадњу између двије музичке установе у нашем граду, ученици Музичке школе Херцег Нови приредили су синоћ још један успјешан концерт у павиљону Градске музике.

Бројна публика је уживала у разноврсном репертоару, коју си чиниле чак 22 тачке, и аплаузима наградила наступе ученика са свих одсјека херцегновске Музичке школе.

Директорица Школе за основно музичко образовање Херцег Нови, Нивес Ненадовић, истиче значај оваквих наступа за најмлађе музичаре, као и да су успјели у намјери да се дјеца упознају са мање заступљеним инструментима.

-Сваки јавни наступ за наше ђаке је изузетно значајан јер се на тај начин просто развијају као млади музичари. Ово је инспиративан простор тако да је сваки концерт са све више тачака и дјеца су већ навикла да им је ово друга сала у којој имају прилику да наступају сваког мјесеца. Била је идеја да се на овим концертима што више промовишу дувачки инструменти, јер некако је то стагнирало и није било пуно заинтересованих. Успјели смо зато што ове године, послије дуго година, имамо пуну класу кларинета и саксофона. То је инструмент који није био тражен, а ове године се на пријемном испиту доста дјеце јавило за тај инструмент.

Професори и ученици у Музичкој школи вриједно вјежбају за предстојеће празничне наступе.

-Сада, као и сваке године, имамо новогодишње концерте. Имаћемо два концерта у школи и један концерт у павиљону, и учествоваћемо заједно у пројекту „Дјечја Нова година“ који је покренуо Секретаријат за културу и образовање прошле године, најављује Ненадовић.

Капелница Градске музике Херцег Нови, Валентина Кулиновић, не крије задовољство што су концерти ученика Музичке школе у павиљону већ испунили циљ, између осталог, и подмлађивањем њиховог оркестра.

-Ја сам увек радосна након сваког концерта који ђаци Музичке школе одрже код нас у Градској музици, а вечерас сам посебно срећна јер је било пет ученика Музичке школе којима је ово био први јавни наступ у животу, а могуће и у њиховој будућој великој каријери. Имали смо, као и прошли пут, велики број пријављених тачака и то ме такође радује јер сваким концертом деца све више и више исказују вољу и жељу да свирају код нас у простору и уопште да дођу и да се придруже и нашем ансамблу. Није пресудно да ли они свирају клавир или гитару, или су на соло певању или на било ком другом смеру. Ми имамо децу која у Музичкој школи свирају, рецимо, виолину или гитару, а код нас свирају дувачке инструменте, тако да је мисија ових концерата великим делом већ испуњена.

Динамичан децембар је и пред члановима Градске музике и мажоретки Херцег Нови, који ће учествовати и у Новогодишњем програму Радио телевизије Херцег Нови.

-Имамо снимање новогодишњег програма 11. децембра, и посебно се радујемо и том делу наших активности. Затим 21. децембра смо гости Улциња – радимо дечју Нову годину у њиховом граду, 27. децембра имамо заједнички Новогодишњи концерт као и прошле године са Музичком школом, и 30. децембра традиционално радимо наш новогодишњи поклон  – свечани дефиле оркестра и малих мажоретки, као и прошле године, најављује Кулиновић.

На синоћњем концерту публици су се представили ученици са одсјека соло пјевања, клавира, хармонике, гитаре, удараљки, гудачких и дувачких инструмената из класа професора: Ирене Мијушковић, Никите Андријенка, Јелене Поповић, Зорице Бранчић, Маје Жмукић, Босиљке Кулишић, Александра Бубање, Николине Томашевић, Игора Новака, Сешке Богдановић Војводић, Оливера Недовића, Линде Познановић и Јоване Ражнатовић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here