Постоји добра воља да се ситуација у болници Мељине ријеши у корист грађана и запослених

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић са својим сарадницима састао се данас у свом кабинету са руководством болнице „Мељине“, предсједником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем и предсједником СО Иваном Отовићем.

На састанку је изражена забринутост због финансијске ситуације у којој се нашла ова здравствена установа и оцијењено као ургентно да надлежни државни органи учине све да се нађе рјешење и омогући нормално функционисање Болнице Мељине.

Предсједник Владе је истакао да је информисан о финансијским проблемима Болнице Мељине.

„Упознати смо са проблемима, имамо разумијевање за протесте и незадовољство грађана. Иако су нам маневарске могућности ограничене, због тога што је ова здравствена под привременом мјером Тужилаштва, Влада активно ради на изналажењу рјешења за овај проблем“, казао је предсједник Владе Абазовић током данашње пресс конференције.

Упркос компликованости проблема, како је истакао премијер Абазовић, састанак је био врло конструктиван и предложено је више потенцијалних краткорочних и дугорочних рјешења.

„Имамо три модела за рјешење овог проблема. Надамо се да ћемо имати подршку и Тужилаштва и Суда. Прва мјера ће бити на сједници Владе ове седмице. Проблем исплате заосталих зарада смо вољни да ријешимо. Држава има и вољу и средства и важно је да то урадимо по закону“, казао је Абазовић.

На састанку је заједнички закључено да постоји добра воља обје стране да се ова ситуација ријеши у корист грађана и запослених.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here